Töltött cukkini

Hozzávalók Mészáros-Vígh Éva kedves csoporttagunk receptje alapján
2 gömb cukkinit hosszában félbevágunk és evőkanállal kiszedjük a belsejét. Kb. 1 cm vastag marad. 220 fokos sütőben 5-10 perc alatt elősütjük.
Töltelék: 1/2 fej lilahagymát olajon/kókuszzsíron megdinsztelünk. Mehet rá 1 maroknyi picire összekockázott csirkemell, 1 nagyobb lereszelt sárgarépa, 1 maroknyi picire kockázott kaliforniai paprika (nálam héj nélkül), ha nagyobb a cukkini, akkor abból is kerül bele – Pár percig közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadunk 2-3 héj nélküli, kockázott paradicsomot. (leve nélkül) Oregánóval, bazsalikommal és sóval ízesítjük és összefőzzük. A végén 1 maroknyi főtt rizst keverünk hozzá. (Ez lehet kuszkusz, bulgur, köles is)
A cukkiniket megtöltjük, tetejére mozzarella kerül. Pici oregánóval megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készül el.

Pin It on Pinterest

Share This