Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 1 cukkini
  • 2 közepes méretű burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • majoranna

Elkészítés: A cukkinit, burgonyát és répát a tisztítás után lereszeljük, enyhén sózzuk, majd állni hagyjuk kb 20 percet. Hozzákeverjük a tojást (1 éves kor alatt csak a sárgáját), zabpelyhet, lisztet és a fűszereket. Összekeverjük az alapanyagokat, majd evőkanállal kiszaggatjuk és serpenyőben kevés olajon kisütjük. Serpenyőbe helyezéskor a kanállal el tudjuk egyenletesen lapogatni a masszát. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp: A reszelt zöldségek sózást követően levet engednek magukból, ezért a pihentetés után a felesleges levet ki kell nyomni a reszelékből.

Pin It on Pinterest

Share This