Juhász-Borsy Boglárka csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Püréhez:

  • sütőtök
  • krumpli

Korongokhoz:

  • darált hús ( ez bármilyen hús lehet)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • petrezselyem (ízlés szerint)
  • kifli ( zsemle is használható)
  • fűzser paprika ( ízlés szerint)
  • fokhagyma (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

A sütőtököt és a krumplit megfőzzük és pürésítjük ( ízlés szerint ízesíthető). A fasírt korongok hozzávalóit összekeverjük/ összegyúrjuk, majd apró golyókat formázunk belőle. A golyókat zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

Tipp:

A fasírt golyókat zsemlemorzsa helyett bármi másba  megforgatható.

Pin It on Pinterest

Share This