Szép Zsuzsanna csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 4 db közepes alma
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt (búzaliszt es teljes kiőrlésű tönkölyliszt keveréket használtam)
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 ek túró
  • 1 ek mez
  • 40 g vaj

 

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük mazsolával. A lisztet összekeverjük a fahéjjal,a  sóval és a cukorral. A tojást felverjük, kb. a 2/3-át a lisztes keverékhez adjuk. A vajat kikeverjük a túróval és ezt is hozzáadjuk a liszthez. Majd ez után összegyúrjuk a tésztát és hagyjuk fél órát pihenni. A tésztát kisodorjuk és annyi részre osztjuk ahány almánk van, majd a tésztánkkal betakargatjuk az almákat. Kivajazott sütőtálba tesszük az almákat és bekenjük őket a maradék tojásunkkal. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Az almák megtöltésekor a mazsolához keverhetünk darált diót és mézet is

Pin It on Pinterest

Share This