Beszéné Nagy Tímea csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 1 ek liszt ( rántáshoz)
- pici olaj ( rántáshoz)
- pici tej
- spenótpüré
- tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- vegeta ( ízlés szerint)
- só ( ízlés szerint)
- bors ( ízlés szerint)
- tészta
Elkészítés:
Világos rántást készítünk, amelyet pici tejjel hígítunk,majd ráöntjük a kiolvasztott spenótpürét. Felengedjük tejszínnel és ízesítjük tetszés szerint.(én most lefagyasztott húsleveskockát és bababarát vegetát használtam). Az egészet összeforraljuk. Tetszés szerinti tésztát kifőzünk, majd a főtt tésztát egy kivajazott jénai aljára öntjük,majd erre ráöntjük az elkészített spenótos szószt és összekeverjük. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre főzzük.