Spenótos muffin

Végvári Ildikó kedves csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 25 dkg tönkölybúza liszt
  • 2 db tojás
  • 5 g szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 ek olívaolaj vagy repceolaj
  • 130 ml zabtej
  • 20 dkg friss spenót vagy ennek megfelelő fagyasztott
  • 6 dkg trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg trappista sajt (tetejére)

 

Az előzőleg szárától megfosztott friss spenótleveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra daraboljuk.

1 ek olajon megpároljuk az apróra lereszelt vöröshagymát, rátesszük a spenótot, 1-2 percig összepároljuk pici sóval, és ráreszeljük a fokhagymát, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A lisztet a szódabikarbónával, és egy csipet sóval elkeverjük.

A tojásokat robotgéppel felverjük, hozzátesszük a zabtejet, a lereszelt sajtot, majd a kihűlt parajt, és összekeverjük. Fokozatosan tesszük hozzá az elkevert lisztet.

A 12 db-os muffin formát olajjal kikenünk, és belekanalazzuk a kikevert masszát.

170 fokon 25 perc alatt készre sütjük

Pin It on Pinterest

Share This