Gelencsér Anna csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 dl tejszín
  • spenót
  • 1 vöröshagyma
  • fokhagyma
  • rizs
  • olaj
  • fűszerek (oregánó, kakukkfű,bazsalikom, bors)

Elkészítés: A fűszerekből kis olaj segítségével pácot készítünk, amibe beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet. Ezután pici vajon újhagymát pirítunk, majd kis víz hozzáadásával elkezdjük párolni. Hozzátesszük a spenót leveleket, hagyjuk levet engedni, amiben tudjuk is párolni. A párolás után felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint adunk hozzá sót és fokhagymát. A rizst lepirítjuk pici olajon, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, hozzáadunk sót, borsot, egy fél fej vöröshagymát és megfőzzük. Miközben fő a rizs egy serpenyő segítségével pici olajon kisütjük a csirkemellet.

 

Pin It on Pinterest

Share This