Péter Klaudia – Serpenyőben sült zöldséges köles csirkemellel

Hozzávalók:

  • Csirkemell (sózott, borsozott),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 fehér paprika,
  • 1 kápia paprika,
  • 2 paradicsom,
  • 200 gr zöldborsó,
  • kb fél liter alaplé,
  • 180 gr jól átmosott köles,
  • petrezselyem.

Elkészítés: Megdinszteltem a hagymát és rátörtem a fokhagymákat, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is pároltam picit. A nagyobb darabokra vágott csirkemellek két oldalát picit megsütöttem, majd hozzákevertem a hántolt kölest és felöntöttem alaplével. Utolsó lépésként kevertem bele a zöldborsót, amikor már szinte majdnem minden puha. A végén lepirítottam a kölest, csak az alját. Nagyon jót tett neki a pirítás és az is, hogy minden egyben, együtt készül el. Jó étvágyat hozzá!

Pin It on Pinterest

Share This