Páldi Nikolett csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Főzelékhez:

  • 0,5 kg brokkoli
  • házi ételízesítő
  • kis doboz tejföl
  • 1 ek liszt

 

Húshoz:

  • csirkemell
  • fűszerpaprika
  • metélőhagyma
  • fokhagyma
  • sütéshez repceolaj

 

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Házi ételízesítővel fűszerezzük. Mikor megpuhul egy kis főző lével botmixerrel pürésítjük. A brokkoli pürét visszatesszük a tűzhelyre és a tejfölből és a lisztből készült habarással összefőzzük. A csirkemellet megszórjuk a fűszerekkel és kis repceolajon mindkét oldalát pár perc alatt sütjük. Egy kis reszelt sajttal tálalhatjuk.

Tipp.

A brokkoli mellé tehetünk egy kis édesburgonyát is. A főzeléket tejszínnel is sűríthetjük, illetve fokhagymával is ízesíthetjük.

Pin It on Pinterest

Share This