Harmathné Karakás Márta csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 30 dkg kerekszemű rizs
  • 1,4 l tej
  • 2 + 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítés:

A tejberizshez megmossuk a rizst és beleöntjük a forró tejbe, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot és egy csipetnyi sót. Tejberizst főzünk belőle, ha nem lenne elég “szaftos” akkor még egy kevés tejet öntünk hozzá és összeforraljuk. Teljesen kihűtjük.  A tojások sárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kihűlt rizst a tojásos masszához keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások habját. Egy 33x24  cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a rizses masszát. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral vagy lekvárral kínáljuk.

Pin It on Pinterest

Share This