Nikolics-Bognár Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg darált mák
  • 6 dkg porcukor
  • pici vaj ( tepsi kikenéséhez)
  • zsemlemorzsa ( tepsi megszórásához)
  • 12,5 dkg baracklekvár
  • 1,5 dl tejföl ( 20 %)
  • 1 tojás
  • ½ csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük sós vízben. Közben összekeverjük a mákot és a porcukrot. Miután a tészta kifőtt hozzákeverjük a mákos keverékhez. Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával szórjuk meg. Beleöntjük a tészta felét, erre tesszük rá a baracklekvárt, majd a tészta másik felét ráhalmozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojással a vaníliás cukorral és egy kis porcukorral. A keveréket ráöntjük a tetejére és sütőben megsütjük.

Pin It on Pinterest

Share This