Goldfinger Edina csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
Kevés olívaolaj
15 dkg rizs
50 dkg darált pulykahús
1 ek pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom

Bors
2 dl víz
50 dkg brokkoli
2 dl joghurt
2 tojás

Elkészítés:
A vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az átmosott, lecsöpögtetett rizst. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst és megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, majd lefedve pároljuk fél órát, míg a rizs megpuhul. A kész ragut tűzálló tálba tesszük és rárakjuk a brokkoli rózsákat. A brokkoli rózsákat előtte 5 percre forrásba lévő vízbe rakjuk, majd leszűrjük és hideg vízbe tesszük hűlni. A már elkészített rakott brokkolit lefedve 200 fokon 15 percig sütjük, majd 2 dl joghurt és 2 tojás keverékével leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk és visszatesszük a sütőbe fedő nélkül 15 percre.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

Pin It on Pinterest

Share This