Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • olívaolaj
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 20 dkg sajt
  • oregano

 

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd egynemű tésztává gyúrjuk a vízzel és 4 evőkanál olívaolajjal. Szükség esetén – liszt függő – tehetünk még hozzá vizet, de csak apránként.12 egyenlő részre osztjuk a tésztát és egyesével kis körökké nyújtjuk. Mindegyik kör közepére teszünk egy evőkanál paradicsomszószt, megszórjuk oreganoval. A sajtot kockákra vágjuk és mindegyik szószra 5-5 darabot teszünk Ezután összefogjuk a tésztát körben és picit egybe nyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Muffin kapszlikba tesszük őket és egy tepsire sorakoztatjuk.Mindegyik muffin tetejét átkenjük kevés paradicsomszósszal, csepegtetünk rájuk pár csepp olívaolajat és megszórjuk oreganoval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffin pizzákat.

Pin It on Pinterest

Share This