Tóth Nikolett csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók: ( húsgombóc)

  • 0.5 kg darált sertéshús
  • 125 g rizs (én gyors rizst használtam és készre főzve adtam a húshoz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (dinsztelve)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés: A rizst megfőzzük, használhatunk gyors rizst, ha viszont normál rizzsel dolgozunk, akkor a főzés előtt pirítanunk kell pici olajon, majd 1,5-szer annyi vízben főzni, mint amennyi rizst használtunk. A vöröshagymát és a fokhagymát pici olajon megdinszteljük, majd az összes alapanyagot összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk. Ezután gombócokat formázunk, amiket forró vízben kifőzünk.

 

Tipp: a rizs és víz arányához használjunk egy bögrét, vagy poharat.

Hozzávalók: (paradicsomszósz)

  • 1 liter passzírozott paradicsom
  • cukor

Elkészítés: A paradicsom pürét, ízlés szerint sózzuk, és cukrozzuk, majd felforraljuk.

Tipp: A paradicsompürébe használhatunk egyéb zöldségeket, fűszereket is pl: hagyma, fokhagyma, bazsalikom.

Pin It on Pinterest

Share This