Kunkli-Halmos Judit csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Sajtgombóchoz:
15 dkg trappista sajt
1 db tojás
só ízlés szerint
3 púpozott ek búzadara
3 evőkanál finomliszt (amennyit a massza felvesz)
3 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt (amennyit a massza felvesz)
3 ek napraforgó olaj
Leveshez:
3 ek olaj
2 ek gluténmentes zabpehelyliszt
10 dkg paradicsompüré
10 dkg zellergumó
1-2 szál zeller

Elkészítés:
Két evőkanál olajjal és a zabpehelyliszttel világos rántást készítünk, kicsit hűlni hagyjuk majd belekeverjük a paradicsompürét. Felengedjük kb 1 liter vízzel és feltesszük főni. Egy csipet sóval és a megtisztított zellerrel ízesítjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, olajat, sót és búzadarát. Kikeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a massza felvesz. (Állaga olyan legyen, mint a grízgaluskáé.) Pihentetjük körülbelül 10-15 percig (amíg a gríz egy kicsit megduzzad), majd gombócokat formázunk belőle. Kifőzhetjük külön sós vízben is, de tehetjük egyből a levesbe is.

Pin It on Pinterest

Share This