Hozzávalók Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján:

Pampuskát gyerekkoromban anyu készített nekünk vasárnaponként: a panírozásból kimaradt tojásba villával beletört a levesben főtt zöldségből, hozzákevert a kimaradt lisztből és prézliből, hogy jó állagú legyen, megforgatta még a prézliben és kisütötte.


Kis edénybe kipakoltam pár kis rózsa karfiolt és brokkolit, van lefagyasztva darabolt sárgarépa, fehérrépa, zeller – ezekből is zutty bele egy kevés, 3 jégkockányi húsleveslé hozzátesz, pici vízzel felönt, puhára főz. Mikor majdnem jó volt, hozzátettem még 3 jégkockányi főtt pürésített csibe mellet, hogy a husi adag is meglegyen (de elhagyható), összefőztem, a leve szinte el is főtt. Villával összenyomkodtam, tettem hozzá aprított petrezselyem zöldet, 1 tojás sárgáját (1 év fölött, ha be van vezetve a fehérje is, mehet egész tojás, ha még nincs bevezetve a sárgája sem, jó tojás nélkül is, így adható korábban is, olyan zöldségekből, ami már be van vezetve), állagát javítottam zabpehellyel és kis búzadarával. Hosszúkás darabkákat formáztam belőle, megforgattam a búzadarában (lehet prézlibe is forgatni,), és forró olajban 1-2 perc alatt megsütöttem, szalvétán az olajat leitattam.

Pin It on Pinterest

Share This