Deák Lilla csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 2/3 ek keményítő
  • só( ízlés szerint)
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika( ízlés szerint)
  • metélőhagyma( ízlés szerint)
  • 30/40 g parmezán sajt (reszelve)
  • 1 marék kukoricapehely
  • olaj

 

Elkészítés:
A padlizsánt kisebb darabokra vágva kevés olajon pici sóval puhára pároljuk, majd leturmixoljuk. A keményítőt, a zsemlemorzsát, a metélőhagymát az őrölt pirospaprikával és a reszelt parmezánnal összekeverjük. Golyókat formálunk belőle, amiket összetört kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsában megforgatunk. Sütőpapírra helyezzük az elkészült golyókat meglocsoljuk olajjal és 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This