Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 10 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 vaníliás cukor (bourbon)
  • fél citrom
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél teáskanál nádcukor
  • meggy

Elkészítés: A túrót, tojást, zabpelyhet, búzadarát, vaníliás cukrot, valamint a citrom levét, és egy csipet sót összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk, hogy a dara és a zabpehely megszívják magukat. Miközben pihentetünk, a prézlit a nádcukorral megpirítjuk. A korábban készített anyagból gombócokat formálunk és a közepébe magozott meggyet teszünk. Forró vízben főzzük, majd miután feljött a víz tetejére, még 1-2 percet forraljuk. Ezután a prézliben megforgatjuk, és tálalhatjuk.

Pin It on Pinterest

Share This