Ki Ki csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Fokhagyma
Sárgarépa
Borsó
Karalábé
Édesburgonya

Bors
Majoranna

Oregánó
Petrezselyem
Májgombóchoz:
4 db csirkemáj (2 egész máj)
2 db tojás
4 db zsemle (szikkadt)
1 csokor petrezselyem (kis)
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
1 ek zsemlemorzsa (szükség szerint)

Elkészítés:
A fokhagymát megpirítjuk pici olajon, hozzáadjuk a már felszeletelt zöldségeke, fűszerezzük. A májgombóchoz a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A zsömléket félbevágjuk, beáztatjuk hideg vízbe. A májat villával összetörjük, hozzátesszük a jól kicsavart zsemléket, a tojást, és a megdinsztelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl lágy lett , akkor rakhatunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Vizet feltesszük főni. Vizes kézzel gombócokat formázunk. Miután a gombócok feljöttek a víz felszínére, kb 1-2 percig főzzük. A zöldséglevesbe rakjuk a már kifőtt májgombócokat.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This