Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db kifli
  • 4 db házi tojás
  • 4 db közepes alma
  • 1 kis üveg házi lekvár
  • 150 g nádcukor
  • 1 csapott ek fahéj
  • 6 dl tej ( növényi tejet is használhatunk)
  • csipet só

 

Elkészítése:

A kifliket felkarikázzuk. Jó nagy tálba tesszük, a tojások sárgájával, tejjel, cukorral alaposan összeforgatjuk, hagyjuk állni. Az almákat lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét és fahéjjal ízesítjük.( ha savanykásabb az alma akkor adhatunk hozzá egy kevés cukrot is)Egy jénait kivajazunk, a tejes-tojásos cukros kiflis egyveleg felét eloszlatjuk benne. Erre tesszük rá a fahéjas alma masszát, majd  a maradék kiflit eloszlatjuk az alma tetején. Megkenjük a tetejét bőven lekvárral. Előmelegített sütőben légkeverésen 180fokon kb 20perc alatt készre sütjük. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Az így kapott habba beleforgatunk 2 ek lekvárt. A habot egyenletesen eloszlatjuk a kiflik tetején és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a hab meg nem barnul.

Tipp:

A kifli helyett használhatunk kalácsot is. Ha nem friss hanem „ másnapos” akkor még finomabb lesz az eredmény. A habba pici cukrot és pár csepp citrom levét is tehetünk.

Pin It on Pinterest

Share This