Denk-Szabó Viktória csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 2 g élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej (lehet növényi is)
  • 50 g vaj
  • só (ízlés szerint)

Hozzávalók a feltéthez:

  • 300g tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • csirkemell sonka
  • újhagyma
  • paradicsom
  • sajt

 

Elkészítés: Az élesztőt a tejben egy kis cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat összekeverjük-összedolgozzuk, és nagyjából fél órát kelesztjük. (Nokedliszerű tésztát kapunk.)
Egy nagy tepsit belisztezünk, és olajos kézzel belenyújtjuk a tésztát. A feltét alapanyagait összekeverjük, és a tésztára kenjük, ezután 180°-os előmelegített sütőben légkeveréssel 18-20 percig sütjük.

Tipp: A feltét lehet bármilyen hús, hal, zöldség, sajt…

Pin It on Pinterest

Share This