Kondász Erdődi Leona csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
250 g lencse
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás (+a panírozáshoz)
1 tk pirospaprika

Bors
Olaj
Liszt
Zsemlemorzsa

Elkészítés:

A lencsét 7-8 dl sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen összetörjük villával. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajon lepirítjuk és a pépesített lencséhez adjuk, majd belerakjuk a fűszereket és a tojást. Ha lágy lett a tészta zsemlemorzsával lehet az állagán javítani. Vizes kézzel megformázzuk, bepanírozzuk és kisütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This