Végvári Ildikó csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
2-3 szem burgonya

Bors
Pirospaprika
Kevés olaj
Zsemlemorzsa
Pulykamell
½ fej vöröshagyma
Fokhagyma
Kakukkfű
Leves alaplé

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és kevés olaj hozzáadásával összeforgatjuk. Szilikon lapon 210 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Mikor már majdnem puha megszórjuk zsemlemorzsával, és tovább sütjük. Egyszer még átforgatjuk, hogy mindenhol jó ropogós legyen. Belül finom puha marad. A pulykamellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, kakukkfüvet. Viszonylag nagy lángon pirítjuk, mikor már átfordítva is pirult, akkor hozzáadjuk a sót. Húsleves alap lével felöntjük. Lefedve puhára főzzük. Mikor már megfőtt levesszük a fedőt és elfőzzük a levét.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS / APPLE

ANDROID

 

Pin It on Pinterest

Share This