Páldi Nikolett csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
A gombócokhoz:
50 dkg darált csirkemell
5 dkg zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
1 tojás
1 tk só
1 gerezd fokhagyma
1 csipet szerecsendió
Bors
A mártáshoz:
3 dl tejszín
1 tk liszt
1 cs petrezselyem
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A darált húst belerakjuk egy tálba, hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, pici szerecsendiót, fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk és előmelegített olajon elősütjük a golyókat (kb 5 perc alatt ). A mártáshoz összekeverjük a tejszínt, lisztet, fokhagymát és a csokor petrezselymet. Az elősütött gombócokat tepsibe rakjuk, leöntjük a szósszal és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: https://itunes.apple.com/hu/app/man%C3%B3-men%C3%BC/id1355595007?l=hu&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myitsolver.manomenu

Pin It on Pinterest

Share This