Mészáros-Vígh Éva kedves csoporttagunk receptje alapján

3 szint
Főzelék
2 répát és 2 karalábét nagyon picike kockákra vágunk. 1 ek vaj és 1-2 ek olaj keverékén , löttyintésnyi vízzel megpárolom , naturellával fűszerezem. Ha puha, mehet bele 1 bögre zsenge zöldborsó (nálam mirelit. Tipp: a Spar zsenge zöldborsója tényleg zsenge) és egy marék kockázott édesburgonya. Ha kell, kicsi vizet teszünk még hozzá. Készre pároljuk. 3 ek natúr joghurtban elkeverünk 1 ek keményítőt és hőkiegyenlítéssel ezzel habarjuk be a főzeléket. Ezzel már nem főzzük tovább.

Egy felnőtt + 2 gyerek adag.

Pulyka fasírt sütőben:
Összegyúrjuk a következőket: 30 dkg darált pulyka/csirke hús, 1 tojás, fél zsemle cafatokban(korábban vízben áztatva, majd kinyomkodva) , 1 gerezd összenyomott fokhagyma, 1 ek picire aprított hagyma, só, naturella, pici pirospaprika. (Igény szerint bármivel fűszerezhető) Lapos korongokat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsit megkenünk zsiradékkal (nálam kókuszzsír) és erre helyezzük a fasírtokat. Tetejükre is kerül egy kis zsír vagy olaj. 150 fok légkeverésen 40 percig sütjük.. Félidőben megforgatjuk a fasírtokat! (8-9 db kisebb fasírt)

Pin It on Pinterest

Share This