Terebesiné Lalik Réka csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30dkg liszt
  • 15dkg vaj
  • pici só
  • annyi víz,hogy jól formázható tészta legyen

A töltelék:

  • 500 gr csirkemell
  • 200 ml főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma átnyomva
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
  • pici olaj ( 1 ek)

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és egy pite formájú hőálló tálba helyezzük és kb. 15-20 percig elősütjük.
A csirkemellet felkockázzuk sóval, borssal puhára pároljuk. A főzőtejszínhez a tojás és a fokhagymakrémet hozzákeverjük és kaporral ízesítjük. Az így elkészült szószt a kész csirkemellel összekeverjük és ráöntjük az elősütött tésztánkra.
Tetejére a hagymakarikát teszünk és légkeverésen, 180fokon fél óráig sütjük. Kivesszük a sütőből, majd trappista és füstölt sajtot reszelünk rá és még egy 5-10percre visszatesszük a sütőbe.

Tipp:

Ha időszűkében vagyunk de mégis ezt a menüt szeretnénk elkészíteni, akkor a tésztánkat leveles tésztával is kiválthatjuk.

Pin It on Pinterest

Share This