Végvári Ildikó csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
250 g búzadara
170 g liszt ( lehet kukorica liszt)
6 dl tej
1 ½ cs vaníliás cukor
100 g mazsola
4 db tojás
3 ek porcukor
1 nagy citrom reszelt héja
Kb. 50 g vaj a sütéshez.

Elkészítés:
A tésztához a búzadarát, lisztet, vaníliás cukrot jól elkeverjük egy nagy tálban, és felöntjük tejjel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgáját porcukorra, és a citrom reszelt héjával habosra keverjük és félretesszük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk, hozzákeverjük a tojássárgás keveréket. Végül hozzáadjuk a búzadarás alapot, jól átkeverjük. Egy nagy teflonos serpenyőbe vajat olvasztunk, erre öntjük a masszát és hagyjuk, hogy az alja elkezdjen kérgesedni. Keverünk egyet rajta és hagyjuk pirulni. Újra átkeverjük és szétnyomkodjuk fakanállal, majd hagyjuk tovább pirulni. Amikor már kezdenek morzsálódni a darabok elkezdjük rázogatni a serpenyőt, pirítjuk és kevergetjük. Házi lekvárral tálaljuk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

Pin It on Pinterest

Share This