Páldi Nikolett – Busafilé,gombamártás,köles,tepsis zöldségek.

Hozzávalók:

  • Busa szeletek
  • Páchoz : Olívaolaj,só,zsálya,kapor,citrom leve ,friss snidling és petrezselyem
  • Köles
  • házi vegeta
  • csiperke, laska gomba
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • tejföl
  • tönkölyliszt
  • Krumpli,
  • édesburgonya,
  • csicsóka,
  • cukkini,
  • póréhagyma,
  • fagyasztott zöldség keverék
  • olaj
  • fehérbors

 

 

 

A busaszeleteket egy órára pácba raktam: Olívaolaj,só,zsálya,kapor,citrom leve ,friss snidling és petrezselyem,majd serpenyőben mindkét oldalát készre sütöttem. A kölest a szokásos módon megfőztem,sóval ,házi vegetával ízesítettem. A mártáshoz csiperkét és laskát összedaraboltam,olajon póréhagymát pirítottam,ment rá a gomba,só,kakukkfű,petrezselyem, kis fehérbors, mikor megpuhult behabartam egy kis tejföllel és egy ek tönkölyliszttel,pár csepp citromlé került bele. Egy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral,ezek mentek bele: Krumpli,édesburgonya,csicsóka,cukkini,póréhagyma,fagyasztott zölikeverék(brokkoli,répa,karfiol) só,olaj,kakukkfű,házi vegeta rozmaring,jól átkevertem az egészet,kis vizet öntöttem rá. 180 fokon kb. egy órát sült,a sütés felénél jól átforgattam az egészet. Kisfiam 14 hónapos,a mártásnak egyelőre csak a szaftját kapta ☺

Pin It on Pinterest

Share This