Kovács Szilvia – Bulgursaláta grillezett zöldségekkel

Hozzávalók (4 adag)

10dkg bulgur vagy tarhonya

  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy cukkini felkockázva
  • 1 közepes padlizsán, felkockázva
  • 1 kaliforniai paprika piros
  • 2 lilahagyma
  • olívaolaj a sütéshez
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 12 szem fekete olajbogyó
  • fél csokor menta, finomra aprítva
  • fél csokor koriander, finomra aprítva
  • fél csokor petrezselyem, finomra aprítva

 

A bulgurt vagy tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt. Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, ésj ól átforgatjuk a zöldségeket az olajban. Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük őket, lehetőleg úgy, hogy a különböző zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 220-230 C fokon 25-30 percig sütjük. A kifőtt bulgurt vagy  tarhonyát leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, a római köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöldfűszereket.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This