Nagy Tünde csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
6-7 szem burgonya
Brokkolis zöldségkeverék
40 g vaj
3 ek liszt
3 dl tej

Bors
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
Reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, közben megpároljuk a zöldségkeveréket. A megfőtt burgonyát meghámozzuk. Besamell mártást készítünk a vajból, lisztből, meleg tejből, pici sóval és borssal ízesítjük. Amikor a mártás kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a fokhagymát. Egy jénai tálat kikenünk vajjal és ebbe rétegezzük a karikára vágott burgonyát, zöldséget és a mártást. Több réteget csinálunk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 25 perc alatt észre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This