Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 10-12 db palacsinta

Töltelék:

  • 50 dkg házi túró
  • 2 ek. porcukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola

Öntet:

  • 1 dl tej vagy tejszín
  • 1 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat

 

Elkészítés:

Hagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk. Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük. Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.

Pin It on Pinterest

Share This