Bodaki-Fürstinger Anita csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók: (cukkinifőzelék)

  • Cukkini
  • Vöröshagyma
  • Bazsalikom
  • Fokhagyma
  • Teljes kiőrlésű liszt vagy Durum liszt
  • Tejföl

Elkészítés: A vöröshagymát lepirítjuk, majd hozzátesszük a kockára vágott cukkinit, sót, bazsalikomot, fokhagymát. Kis vizet teszünk hozzá (ellepje a cukkinit) és addig főzzük, míg a cukkini megpuhul. kb 10 perc. Ezután a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, és így sűrítjük a főzelékünket.

Hozzávalók: (tojás ropogós)

  • 5 db főtt tojás
  • 2db nyers tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
  • oregánó
  • petrezselyem
  • szezámmag

Elkészítés: A főtt tojásokat lereszeljük, majd hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket ízlés szerint. Ezután beletesszük a nyers tojásokat, és annyi zsemlemorzsát amivel formázható állagot kapunk. Kis pogácsa formákat készítünk, amit szezámmagos morzsába forgatunk, majd kevés olajban kisütünk.

Tipp: A cukkini főzeléket önmagával is sűríthetitek egy botmixer segítségével, így elhagyható a habarás. Ha a hagyma pirítása közben tesszük bele a sót, akkor el tudjuk kerülni hogy odakapjon az edény aljára.

Pin It on Pinterest

Share This