Czuppon Fanny csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 0,5kg túró
  • 1 banán
  • 4 db tojás
  • 150g búzadara
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 vanilia rúd
  • zsemlemorzsa
  • vaj

Elkészítés: A túrót nagy tálban összekeverjük a banánnal és a tojás sárgájával. (idősebb gyermek esetén mehet a tojás fehérje is) A vanília rúd magját kikaparjuk és a búzadarával valamint a lisztel együtt, hozzátesszük a masszánkhoz. Összekeverjük és állni hagyjuk néhány órát hűtőben, hogy a dara megszívja magát. Vizet forralunk, majd a kézzel formázott golyókat megfőzzük. Miután feljött a víz tetejére pár percig még főzzük és elkészül. Zsemlemorzsát pici vajon megpirítjuk és belefogatjuk a kifőzött gombócokat. Végül ízlés szerint ízesíthetjük tejföllel, porcukorral, fahéjjal, joghurttal, vagy akár gyümölcspürével.

Pin It on Pinterest

Share This