Hozzávalók:

  • Kb. 500g hús kicsi kockákra vágva / lehet csirke mell vagy karaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • Pici só
  • Ízlés szerint zöldborsó / minél több annál jobb
  • 1 édesburgonya

A fokhagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáteszem a húst. Ha kifehéredett megsózom és teszek rá egy fedőt, majd hagyom sülni. ( ha nem jön ki elég lé a húsból akkor teszek hozzá fagyasztott leveskockákat). Mikor elkészült hozzáadom a borsót, és azzal még kb 3-4 percig főzöm.
Zöldséges basmati rizst, zöldségpürét, bármit lehet mellé adni köretnek, én most olajmentes fritőzben sült édesburgonyát adtam.

Tipp: Még finomabb ízt lehet elérni egy kevés házi ételízesítő hozzáadásával: http://manomenu.hu/egyeb/hazi-etelizesito/

Pin It on Pinterest

Share This