Tóth Kitti csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 db tojás kettéválasztva
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt

Krémhez:

  • 50dkg túró szitán áttörve
  • 1 citrom héja
  • 15dkg porcukor
  • 2 vanília rúd kaparva
  • 2,5dl tejszín
  • 2 zselatin fix

Dekorációhoz:

  • 2 csomag két darabos túró rudi (szobahőmérsékletű hogy vágható legyen)
  • torta dara

Elkészítés:

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük .A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert  fehérjét óvatosan összekeverjük. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Krém:

A tejszínt pici cukorral kikeverjük, majd hozzátesszük a zselatin fixet. ez után tehetjük bele a krém többi hozzávalóját is.

Tipp:

A torta díszítéséhez a krémből apró golyókat formázunk, amiket torta darába forgatunk , majd az így elkészült golyókat feltehetjük a tortára. Színes szalaggal körbevonhatjuk az elkészült tortát.

Pin It on Pinterest

Share This