Fejes Anita csoporttagunk receptje alapján:

Hozzávalók:
Piskótalaphoz: (1 db)
2 tojás
2 ek cukor
1 ek kakaópor
1 ek liszt
Krémhez:
5 dkg vaj
500 g mascarpone
450 ml tejszín
1 csomag zselatin fix
5 ek méz

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton), utána belerakjuk a kakaóport. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. A piskóta sütésénél az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Három piskótalapot sütünk, majd a krém hozzávalóit robotgéppel felverjük. A krémet a piskótalapokra kenjük és ízlés szerint díszítjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This