Molnárné Nyári Szabina csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
50 dkg túró
10 dkg rama
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
½ l tej
1 kis pohár tejföl
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat, majd kivajazzuk a formánkat. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A felét a Ramával jól kikent magas forma aljára szórjuk. S rádaraboljuk a többi vajat is. A túrót a tejföllel, citrom héjával és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. (Ha szeretjük mazsolát is tehetünk bele.) A túrót rászórjuk a lisztre, majd utána a többi liszt is rákerül. Szétválasszuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a sárgáját is és a tejet. Jól összekeverjük. A masszát a második lisztréteg tetejére öntjük. Kb. 180 fokon 1,5 óráig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This