Hozzávalók:

  • 0.5 kg sütőtök (kb., sütve, pürésítve)
  • 150 g zabliszt
  • 2 ek nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 3 dkg vaj (olvasztott)
  • Csipet só

A sütőtököt félbevágjuk, egy tepsibe rakjuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Amikor a sütőtök megsült, akkor kikaparjuk a húsát egy tálba, és botmixer segítségével lepürésítjük.
Közben a lisztet összekeverjük a fahéjjal, hozzáadjuk a nádcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, és jól elkeverjük.
A sütőtökpürébe rakunk egy tojást, és habverővel kikeverjük, majd a masszát a liszthez öntjük, és addig keverjük, míg egyneművé nem válik.
Ekkor meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és megszórjuk sóval. Majd ezt is jól átkeverjük.
Vajjal kikenünk egy muffinformát, és kanál segítségével belemerjük a lisztes-sütőtökös masszát.
Az egészet betesszük 30 percre a 200°-ra előmelegített sütőbe.

16602981_1527862403898504_6599587867205380523_n

 

Mentés

Pin It on Pinterest