Manek-Buris Martina csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
1,5 dl olaj
400 g rétesliszt
1,5 cs. sütőpor
1 cs. van.cukor
300 g cukor
350 g reszelt sárgarépa
Krém:
200 g krémsajt
4 ek cukor
4 ek narancslé
100 g fehér csokoládé
3 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
5 g zselatin
0,5 dl víz

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és az olajjal kavarjuk össze. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!) A krémsajtot, a cukrot és a narancslevet kavarjuk össze. Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét. (Ha összecsomósodna, nyugodtan turmixoljuk össze!) A habtejszínt kezdjük el verni, ahogy keményedik, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá. Forgassuk óvatosan hozzá. 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint. Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze. Egy órára tegyük hűtőbe. A kihűlt tésztát vágjuk ketté. A krém egyharmadával kenjük meg, majd tegyük rá a tészta tetejét. A maradék krém felével vonjuk be a tetejét és az oldalát. A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This