Sinku Nikolett csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál cukor ( mézzel/bármilyen cukorral helyettesíthető)
  • foszfát mentes sütőpor
  • langyos víz

Krémhez:

  • 2 nagy pohár joghurt (görög joghurt/ bármilyen gyümölcsjoghurt)
  • 2 csomag zselatinfix
  • 15 dkg porcukorral
  • 3 dl tejszínhabot
  • málna

 

Díszítéshez:

  • fehér csokoládé
  • színes cukorka
  • babapiskóta
  • 2 dl cukrászhab

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert  lisztet és a langyos vizet felváltva hozzáadjuk. Majd lisztezett tepsiben 200 fokon  kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Krém:

A joghurotot , a zselatinfixet és a porcukrot összekeverjük. A tejszínhabot felverjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tortaformában levő piskótára öntjük az elkészült krém felét, ráhalmozzuk a  gyümölcsöt  majd a krém másik felét is rátesszük.. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Díszítés:

Babapiskóta egyik felét olvasztott fehér csokiba mártjuk majd színes cukorba forgatjuk. Az elkészült díszített babapiskótákat sütőpapíron szárítjuk. A cukrászhabot felverjük majd ez elkészült habbal megkenjük a tortánkat körbe majd erre illesszük a babapiskótákat.

 

Tipp:

A babapiskóták végét hogy akkora legyen mint a torta magassága. Díszítésnek smartiest dr oetker konfekti cukorkát használhatunk. Érdemes a babapiskótákat aznap elkészíteni amikor a tortát összeállítjuk, mert így a színes cukorka szemek nem fognak elfolyni.

Pin It on Pinterest

Share This