Tárnoki Mikula Renáta csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
6 db közepes alma
15 dkg vaj
3 tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 citrom héja reszelve
Csipetnyi só

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval. Beleöntjük a lisztet és a sütőport, hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Sűrű tészta lesz. A 4 db almát meghámozunk és kimagozunk, majd apró kockára vágunk, és ezt is a tésztába keverjük. A tortaformát kikenjük vajjal és lisztezzük (26 cm-es tortaforma), beleöntjük a tésztát. A tetejére a megmaradt 2 db almát meghámozzuk és kimagozzuk, szeletekre vágjuk, amelyet körbe elhelyezünk a tészta tetején. 180 fokos, előmelegített sütőben 60 percet sütjük (szép pirosak legyenek az almák). Kivéve a sütőből (még melegen) megkenjük a tetejét és oldalát sárgabaracklekvárral.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This