Gyöngyösi Andrea csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Zselatinos részhez:
1 csomag zselatin
1,5 dl barack lé
½ dl víz
Kevés cukor
Mag nélküli szőlő
A túrókrémhez:
45 dkg tehéntúró
5 evőkanál porcukor
2 cs vaníliás cukor
½ citrom reszelt héja (kezeletlen)
1 tk frissen facsart citromlé
4 dl hideg habtejszín
2-3 db barack apró kockákra vágva
1 csomag zselatin
9 darab babapiskóta
0,3 dl tej

Elkészítés:
A formát kibéleljük folpackkal. A gyümölcsöket megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük – ha nagyobb szemű gyümölccsel készítjük, akkor vékonyan felszeleteljük és belehelyezzük sorban a forma aljára. A zselatint elkészítjük, 8-10 percig hűlni hagyjuk, majd beleöntjük a formába a gyümölcsökre és betesszük a hűtőbe néhány percre. A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és levét összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük kicsit felverni a robotgéppel vagy kézi mixerrel, majd hozzáadjuk a zselatint és kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a túrós krémet is és jól összekeverjük, beletesszük a barackot is. Kivesszük a hűtőből a formát – addigra megdermedt a zselatin – rákenjük egyenletesen a túrós-tejszínhabos krémet. A babapiskótákat megmártogatjuk a tejben és rányomkodjuk a krémre. Betakargatjuk az egészet a folpackkal és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap kiborítjuk egy tálcára és szeletelve kínáljuk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

Pin It on Pinterest

Share This