Jancsó Viktória csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Margarin
Magozott meggy
Gyümölcsök ízlés szerint
Babakeksz
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 ek liszt

Elkészítés:

Elkészítjük a vizes piskótát. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és összedolgozzuk robotgéppel. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti (előkészített) formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sütési hőfok: 180°C. A margarint kikeverjük a kimagozott meggyel és a piskótalapok közé kenjük, valamint a tetejére is. A tetejét gyümölccsel díszítjük, a szélét pedig babakeksszel.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This