Kocsisné Jobbágy Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 200 g keksz (ez lehet házi babakeksz, vagy jobb minőségű bolti)
- 100 g olvasztott margarin
- 1000 g gyümölcsös joghurt (ez lehet otthon készített gyümölcsjoghurt is)
- 15 g zselatin
Elkészítés:
A torta kekszes alapjához a kekszeket ledaráljuk. Az összemorzsolt kekszet a csatos tortaformába tesszük, majd az olvasztott margarint ráöntjük és összekeverjük, hogy a keksz felvegye a margarint, majd ezt a masszát egyenletesen szétlapítjuk a tortaforma alján. A torta alapot hűtőbe tesszük, amíg a joghurtos része is elkészül. 1 dl joghurtban a zselatint elkeverjük még hidegen. A joghurt többi részét feltesszük melegedni. Állandó kevergetés mellett felforrósítjuk ( de nem forraljuk),majd beletesszük a zselatinos joghurt. Az így elkészült joghurt masszát ráöntjük a kekszes alapra és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tipp:
Otthon is készíthetjük a gyümölcsjoghurtot bármilyen gyümölcs használatával.