Kocsisné Jobbágy Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 200 g keksz (ez lehet házi babakeksz, vagy jobb minőségű bolti)
  • 100 g olvasztott margarin
  • 1000 g gyümölcsös joghurt (ez lehet otthon készített gyümölcsjoghurt is)
  • 15 g zselatin

Elkészítés:
A torta kekszes alapjához a kekszeket ledaráljuk. Az összemorzsolt kekszet a csatos tortaformába tesszük, majd az olvasztott margarint ráöntjük és összekeverjük, hogy a keksz felvegye a margarint, majd ezt a masszát egyenletesen szétlapítjuk a tortaforma alján. A torta alapot hűtőbe tesszük, amíg a joghurtos része is elkészül. 1 dl joghurtban a zselatint elkeverjük még hidegen. A joghurt többi részét feltesszük melegedni. Állandó kevergetés mellett felforrósítjuk ( de nem forraljuk),majd  beletesszük a zselatinos joghurt. Az így elkészült joghurt masszát ráöntjük a kekszes alapra és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tipp:

Otthon is készíthetjük a gyümölcsjoghurtot bármilyen gyümölcs használatával.

Pin It on Pinterest

Share This