Hozzávalók:
250g liszt / 200 durum, 50 tk/
100g Mizo vaj
Fél csomag sütőpor
3 ek finomítatlan nádcukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 ek Mizo natúr joghurt
1- 2 ek Mizo tej
Fél citrom héja reszelve/ kezeletlen

Minden hozzávalót összegyúrúnk, majd a hűtőben pihentetjük 10 percet.

A tészta kb. feléből kibéreljük a formát.

Érdemes a tésztát 5 percig elősütni, így alul is finom omlós lesz a tészta, nem ázik el.

Töltelék:
2 tojássárgája
2 kanál cukor
2 tojásfehérje
1 marék eper
2 kisebb szál rebarbara hámozva, kis kockákra vágva
1 ek méz
5-6 púpos evőkanál Mizo túró

A tojássárgáját 2 kanál nádcukorral habosra keverjük. Ugyanígy teszünk a fehérjével is. Az apróra vágott rebarbarát 1 evőkanál mézzel picit megpároljuk.
A túrót a tojássárgájába keverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a fehérjét is.

Az elősütött tésztára rákanalazzuk a tojásos túrós keveréket, majd rátesszük a megmosott epret, és a rebarbarát.

A tetejét a tészta másik feléből készült formákkal lefedjük.

Tojásfehérjével megkenjük, így szép fényes lesz.

 

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This